ЈСП: Објавен е меѓународен тендер за нископодни автобуси

Јавното сообраќајно претпријатие Скопје објави дека е објавен меѓународниот тендер за набавка на нископодни CNG автобуси.

Постапката, како што се вели во соопштението, ќе се одвива во согласност со правилата и процедурите на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР), со чија позајмица ЈСП Скопје ќе ја реализира набавката.

Заинтересираните фирми можат да се регистрираат на следниот линк, https://ecepp.ebrd.com/delta/viewNotice.html?displayNoticeId=8066445, а тендерската документација е бесплатна.

 

Демонизирањето на Исламот и неговото постојано поврзување со тероризмот е загрижувачка појава во светот, а и на Балканот.

повеќе

Последните искричења во меѓународниот поредок ја прават нејасна агендата за евроатлантски интеграции на регионот која претставува неопходен услов за долгорочна стабилност на Западен Балкан.

повеќе

Очигледно во градењето на македонското општество заборавивме да ја промовираме правдата како негова примарна цел.

повеќе