ЈСП: До нови препораки јавниот превоз е по саботен возен ред

Јавното сообраќајно претпријатие Скопје информира дека јавниот превоз во главниот град продолжува да сообраќа по саботен возен ред, а оти исклучок се линиите 9, 19, 20 и 23 кои ќе возат по редуциран делничен возен ред.

Одлуката, како што соопшти ЈСП, е согласно препораките и мерките на Влада на РСМ во превенција од ширење на коронавирусот.

Одлуката ќе важи во наредниот период, сѐ до новите препораки.

Даночните затајувачи сѐ почесто се мали фирми, кои сѐ потешко се следат.

повеќе

Повлекувањето на Обединетото кралство од ЕУ (Брегзит) е правен потфат без преседан во историјата на правото.

повеќе

Изминатата недела имаше бурен почеток со објавувањето на вториот сет мерки. Се изнаслушавме разно-разни коментари, предлози и видувања кои никако не би можело да се рече дека се засновани на прецизни анализи и предвидувања на надлежните институции во државата, со кои располагаме, НБРСМ и МФ.

повеќе