ЈСП: Бесплатните ученички билети нема да важат за време на летниот распуст

ЈСП Скопје информира дека поради завршувањето на учебната година 2018/2019, бесплатните билети за учениците нема да важат за време на летниот распуст. Бесплатните билети на учениците од основните училишта ќе важат до 10 јуни, а на средношколците до 20 јуни.

ЈСП Скопје за време на летниот распуст нуди можност основците и средношколците, освен оние кои сега завршуваат четврта година, по повластени цени да купат месечен билет за јули и август по цена од 600 денари месечно.

За купување т.н. сезонски билет за ученици, како што соопшти ЈСП Скопје, неопходно е лицето да приложи потврда дека е ученик и да достави книшка на увид.

Бесплатните студентски билети ќе важат и за време на летото.

Инаку, од понеделник, 10.јуни, возилата од јавниот превоз ќе сообраќаат по летен возен ред.

Да се стави точка на великобугарскиот шовинизам е насловот позајмен од едно писмо напишано во јули 1946 година од Илинденската организација до Владата на слободна Македонија.

повеќе

Бидејќи знаеме да се перчиме со секој што потекнал од нашиве простори, дури и до илјадито колено наназад (од Аминта III до Симона Халеп), јас ќе ја искористам приликава за да се погордеам со македонските гени на еден извонреден музичар: Васил Хаџиманов.

повеќе

Коста Абрашевиќ, Гоце Делчев... и десетици илјади современици кои потпишале дека „по род се...", за да можат да патуваат и да работат во ЕУ државите.

повеќе