ЈП Водовод и канализација: Водата во Скопје e безбедна за пиење

Водата за пиење во Скопје е безбедна и нејзиниот квалитет одговара со Правилникот за барања за безбедност и квалитет, информираат од јавното претпријатие „Водовод и канализација".

Оттаму денеска соопштија дека во периодот од 20 до 24 овој месец земени се 189 примероци за физичко-хемиска и 189 примероци за микробиолошка анализа од 45 мерни места во Скопје и оти сите примероци се исправни.

Согласно добиените резултати од испитувањата, сите примероци одговараат на Правилникот за барања за безбедност и квалитет на водата за пиење, велат од „Водовод и канализација“.

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза.

повеќе

Како да разликуваш дали „Македонец” означува етничка припадност или државјанство? Според потребата на моментот!

повеќе