Топлотни бранови во Скопје

ЈП Водовод и канализација-Скопје апелира за рационално и разумно трошење вода

ЈП Водовод и канализација-Скопје апелира до граѓаните за рационално и разумно трошење на вода во текот на летниот период и за време на топлотните бранови кои го зафаќаат градот Скопје.

„Апелираме до сите наши корисници во овој период  да се однесуваат што е можно поодговорно, односно да се избегнува полевање и наводнување со вода во текот на денот, а тоа да се прави рано наутро, доцна попладне или во ноќните часови. 

Водата е најзначаен природен ресурс и токму затоа треба да внимаваме како се однесуваме кон него“, пишува во соопштението од ЈП Водовод и канализација-Скопје.

 

САД денес остануваат држава со најнапреден систем на високо образование во светот, со најголем број на научни публикации, инвестиции во наука, патентирање на иновации и на добитници на Нобелова награда.

повеќе

(Реакција на колумната на Наум Кајчев, „За Гологанови и нашата заедничка историја“, 15 септември 2019, МКД.мк)

повеќе

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе