ЈП Водовод и канализација: Долговите без камата може да се плаќаат до 15 декември

Акцијата за исплата на долговите без камата за задоцнето плаќање, за физички и правни лица, е во тек и истата завршува на 15.12.2020, информираат од ЈП Водовод и канализација и ги повикуваат сите корисници кои имаат заостанат долг да ја искористат можноста за исплата на истиот без камата.

„Имајќи ја предвид социјално-економската состојба како резултат на пандемијата, ЈП Водовод и канализација - Скопје повторно излегува во пресрет на потребите на граѓаните. Секој работен ден од 8 до 14 часот, граѓаните можат да се обратат во Секторот за наплата, за исплата на долговите до 24 месечни рати во зависност од висината на долгот“, се вели во соопштението од ЈП Водовод и канализација.

Процесот за наплата, како што додаваат се одвива непречено со почитување на сите протоколи, со цел заштита од ширењето на корона вирусот.

 

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе