На најфреквентните локации во Карпош

Ноќна акција на ПОЦ за отстранување на непрописно паркирани возила

ЈП Паркинзи на Општина Центар (ЈП ПОЦ) во соработка со СВР Скопје синоќа започна ноќна акција за отстранување на непрописно паркирани возила на најфреквентни локации во Капиштец и Дебар Маало.

Со помош на специјалните возила „Пајак“ на ЈП ПОЦ, најголем број непрописно паркирани возила се санкционирани во близина на ноќните локали и кафеани, каде има најголем број на непрописно паркирани возила кои го предизвикуваат нередот во доцните часови.

Оваа мерка, како што соопштија од ПОЦ, континуирано ќе се спроведува со цел да се доведе во ред сообраќајниот хаос и  проблемот со непрописното паркирање на комерцијалните и резидентните паркиралишта и улици на територијата на општина Центар.

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе

Ако идниот премиер биде македонски Албанец и ако успее сите граѓани на Македонија да се поклонуваат под едно знаме, тогаш – зошто да не!

повеќе

Стана премногу вообичаено да се слушнат повици за брза и сериозна одмазда како одговор на недокажани престапи на говорот и мислата, велат Ноам Чомски, Џ.К. Роулинг и 150 други интелектуалци во отворено писмо до јавноста.

повеќе