Прес-конференција на СДСМ

Јајоска: Поради хировите на Арсовска го нема мостот на булеварот АСНОМ

Над 100.000 граѓани на Скопје, од Аеродром, Гази Баба, со месеци се заложници на хировите на градоначалничката од ВМРО-ДПМНЕ, Данела Арсовска, мостот на булеварот АСНОМ кој ги поврзува Аеродром и Гази Баба сѐ уште не е во функција, изјави Рената Јајоска, советничка на СДСМ во Град Скопје.

Јајоска рече дека мостот е проект на минатата локална власт од СДСМ и дека е од исклучително значење за намалување на сообраќајот, за олеснување на комуникацијата на граѓаните во овој дел од градот. Таа додаде дека беше направен технички прием, но мостот никако да се стави во употреба.

„Дали причината е тоа што мостот е проект на претходниот градоначалник? Или можеби фактот што Арсовска најави дека ќе ги прекине проектот па по притисок на јавноста сепак го продолжи? Како и да е тоа граѓаните не ги интересира и не заслужуваат ваков арогантен, недоговорен однос од страна на Данела Арсовска“, рече Јајоска.

Таа додаде дека Арсовска треба да ја надмине својата суета бидејќи се работи за голем и значаен проект за граѓаните.

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе