Искршен летниковец во Парк - шумата Гази Баба

Јавното претпријатие „Паркови и Зеленило" објави фотографија на Фејсбук каде беше напишано дека утринава нашите чуварски служби од реон Парк - шума Гази Баба ги затекнала глетка на сосема уништен летниковец. 

„Овие парковски елементи ги правиме со цел сите граѓани кои ги посетуваат излетничките места да имаат место за одмор, релаксација и уживање во придобивките кои ни ги дава природата, меѓутоа одговорноста за нивното одржување и зачувување е на сите нас", напишаа од Јавното претпријатие „Паркови и Зеленило„.

 

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе