Акција „Пешачи со нас“

И вработените на ЈП „Водовод и канализација-Скопје“ учествуваа на велосипедското дефиле

Вработените на оваа компанија учествуваа во денешното велосипедско дефиле во Скопје.

Активностите за Car Free Day – традиционалното велосипедско дефиле се во организација на град Скопје, Македонски зелен центар, ЕУ канцеларија, МЖСПП, Цементарница ТИТАН, Црвен крст и МВР.

 

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе

Ако идниот премиер биде македонски Албанец и ако успее сите граѓани на Македонија да се поклонуваат под едно знаме, тогаш – зошто да не!

повеќе

Стана премногу вообичаено да се слушнат повици за брза и сериозна одмазда како одговор на недокажани престапи на говорот и мислата, велат Ноам Чомски, Џ.К. Роулинг и 150 други интелектуалци во отворено писмо до јавноста.

повеќе