Акција „Пешачи со нас“

И вработените на ЈП „Водовод и канализација-Скопје“ учествуваа на велосипедското дефиле

Вработените на оваа компанија учествуваа во денешното велосипедско дефиле во Скопје.

Активностите за Car Free Day – традиционалното велосипедско дефиле се во организација на град Скопје, Македонски зелен центар, ЕУ канцеларија, МЖСПП, Цементарница ТИТАН, Црвен крст и МВР.

 

Ајде од понеделник да се посветиме сериозно на „носење на Европа" во нашата држава.

повеќе

Улогите на „добар и лош полицаец“ ќе ги играат кон нас уште долго, доколку не сфатиме дека со итроманска политика не се може подалеку од Табановце до Богородица.

повеќе

Неделава, владите на ЕУ повторно решија да го одложат започнувањето на преговорите за пристапување со земјите кандидати Албанија и Северна Македонија, што претставува историска грешка - бидејќи безбедноста и стабилноста на Унијата зависат од трансформацијата на југоистокот.

повеќе