Сообраќаен срам

И вака се паркираат во Скопје (ФОТО)

Денеска околу 13 часот вака изгледаше дел од булеварот „Климент Охридски“ во центарот на Скопје. Отсекогаш сме велеле дека денес кој каде ќе му текне, таму паркира. Ама до толку пак!  

Минатата недела, Сирија повторно беше на врвот на меѓународните вести. Земјата, која долги години е вклучена во борбата против екстремистичките групи, повторно се соочи со нов бран на агресија и воена акција. Во средата, на 9 октомври, турската армија, заедно со сириските антивладини бунтовници, го започна маршот кон североисточните делови на оваа земја што предизвика жестоки борби.

повеќе

Добар изборен систем треба да биде репрезентативен, но и да овозможува ефикасно владеење.

повеќе

Луѓето можете и ги задржите во сопствената земја - ако им е добро.

повеќе