И Шилегов позитивен на коронавирусот

Градоначалникот на Скопје Петре Шилегов на својот фејсубк-профил објави дека е позитивен на коронавирусот.

„И покрај сите мерки кои што ги преземав за своја лична заштита и заштитата на луѓето околу мене, сепак не успеав да се заштитам од ковид -19.

Се надевам дека вирусот не го пренесов на други лица, а тестот што денеска го направив го потврдил присуството на вирусот. Денешното тестирање покажа позитивен резултат. Клиничката слика е добра, со благо покачена телесна температура и без потреба од хоспитализорање.

Ова е доказ дека вирусот не смее да се потцени и дека мора секој од нас да внимава.  Чувајте се и чувајте ги другите околу вас”, напиша градоначалникот на Скопје на фејсбук.

 

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе