Во Скопје

Хуманитарна акција за загрозени категории граѓани

Здружението на граѓани за помош и поддршка на бездомници, социјално загрозени семејства и поединци „Љубезност” и оваа година организира сезонски собирни пунктови.

Пунктовите се наменети за собирање на донации во храна, средства за хигиена, средства за чистење, облека, обувки и постелнина, со цел да им се помогне на бездомниците и сиромашните, посебно во зимскиот период.

Од здружението ги повикуваат граѓаните да ги посетат пунктовите и да дадат личен придонес во подобрувањето на условите на живот на оваа маргинализирана категорија на луѓе, заеднички делувајќи во подигнување на свеста на луѓето и за развивање на граѓанскиот активизам.

Пунктовите ќе бидат на следниве локации:

„Веро”, Кисела Вода

Недела, 6 октомври 11:00 – 18:00

Вторник, 8 октомври 12:00 – 19:00

„Веро” , Аеродром

Недела, 13 октомври 11:00 – 18:00

Среда, 16 октомври 12:00 – 19:00

„Тинекс”, Зебра

Четврток, 17 октомври 12:00 – 19:00

Недела, 20 октомври 11:00 – 18:00

„Тинекс”, Карпош 3

Недела, 27 октомври 11:00 – 18:00

Вторник, 29 октомври 12:00 – 19:00

Ајде од понеделник да се посветиме сериозно на „носење на Европа" во нашата држава.

повеќе

Улогите на „добар и лош полицаец“ ќе ги играат кон нас уште долго, доколку не сфатиме дека со итроманска политика не се може подалеку од Табановце до Богородица.

повеќе

Неделава, владите на ЕУ повторно решија да го одложат започнувањето на преговорите за пристапување со земјите кандидати Албанија и Северна Македонија, што претставува историска грешка - бидејќи безбедноста и стабилноста на Унијата зависат од трансформацијата на југоистокот.

повеќе