ГРОМ и официјално веќе не е дел од коалицијата со ВМРО-ДПМНЕ

По недоразбирањата во Советот на Општина Карпош, ГРОМ и официјално донесе одлука за напуштање на коалицијата со ВМРО-ДПМНЕ, најави дека и понатаму ќе дејствува како опозиција, а на наредните парламентарни избориу  и најавува дека ќе се подготвува за самостоен настап на следните парламентарни избори.

Лидерот на партијата и градоначалник на Карпош Стевчо Јакимовски пред една недела најпрво ја прекина соработката со ВМРО-ДПМНЕ на општинско ниво. Тогаш Јакимовски изјави дека како градоначалник се соочува со опструкции, подметнувања, омаловажувања и навреди од коалицискиот партнер, а за прекинот на соработката го обвини директно Христијан Мицкоски, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ.

Советниците на ВМРО-ДПМНЕ во Општина Карпош се спротивставија на планот на градоначалникот да се гради 28-катница во близина на Воената болница. 

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе

Иако е важно да бараме решенија за нашата заедничка историја и да се обидеме да ги разликуваме фактите од пропагандата, зарем не е исто така важно да научиме да живееме заедно и покрај нашите различни и силно политизирани гледишта?

повеќе

Нашето општество е социјално неправедно, а социјалната неправда е, и ќе биде погубна.

повеќе