Град Скопје постави мерна станица за загадување на воздухот на плоштадот ВМРО

Градот Скопје постави мерна станица за мерење на нивото на загаден воздух на плоштадот на ВМРО во центарот на градот.

Информцијата ја објави градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов на неговиот Фејсбук профил. 

„Поставена мерна станица за мерење на нивото на загаден воздух на плоштадот на ВМРО во центарот на градот.

Чистиот воздух и чистата животна средина немаат алтернатива”, напиша Шилегов.

Пандемијата со коронавирусот започна во време кога довербата во институциите беше на рекордно ниско ниво. 

повеќе

Најголемата закана од оружје засновано на ВИ не доаѓа од поединечни земји. Заканата ќе дојде од недржавни актери.

повеќе

Потребно е неодложно формирање на државен фонд кој ќе овозможи во прв момент преживување во оваа ситуација...

повеќе