Фото вест

Герила акција пред општина Центар - оставка!

Утрово е извршена „герила - акција“ врз седиштето на општина Центар. На оградата од дворот на општината непознати лица поставија голем плакат, добро видлив од улицата за минувачите и за тие што поминуваат со возила. Повикот е да се поднесе оставка. Сосема е сигурно дека мотивот за герила - акцијата е случајот со наводната немоќ на институциите да се сопре изградбата на огромен станбено - деловен комплекс на просторот каде сега се наоѓа големиот паркинг спротив „Холидеј ин“.

Не треба толку да се грижиме за тоа дали се искачуваме на табелата, туку повеќе треба да внимаваме на тоа дали навистина се справуваме, истражуваме и ги гониме оние кои се занимаваат со корупција.

повеќе

Потребно е да се провери дали имало наредба за следење врз Камчев.

повеќе

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе