Герила акција над Скопје - Од авион се гледа корупција!

Се гледа корупција! Ова е пораката која денеска прелета над Скопје закачена за опашката на спортски авион. Оваа герила акција, од засега непознат организатор, доаѓа во време кога во Македонија врие од бројни корупциски скандали и трагедии поврзани со бројните слабости во начинот како функционира државниот систем, во кадровската политика, партократијата со која со децении живееме. Пораката на поединецот, групата, невладината организација е јасна - од авион се гледа корупцијата и претставува своевиден крик за реакција на надлежните правосудни органи. 

Продолжува активноста на копачите, крановите и мешалките за цемент додека самите Албанци се протерувани од градот. 

повеќе

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе