По одлуката на град Скопје

Филипче ќе се обиде да го премисли Шилегов, паркингот во Клинички центар одблокиран

Вработените во Клиничкиот центар го одложија најавеното блокирање на наплатните рампи на паркингот во кругот на клиниките, а министерот за здравство ветил дека денеска ќе има средба со градоначалникот на Скопје Петре Шилегов во обид да го реши проблемот. Здравствените работници веќе два дена протестираат против одлуката на град Скопје на предлог на градоначалникот Петре Шилегов да ја зголеми месечната цена за паркирање од 300 на 800 денари.

Тие сметаат дека со зголемување на цената на месечниот билет за вработените во Клиничкиот центар нема да се реши хаосот со возила.

Вработените носеа налепници „привилегирани“ во знак на револт по изјавата на Шилегов дека пациенти умираат на паркинг не можејќи да дојдат до клиниките од возилата на вработените, и зошто тие треба да бидат привилегирани и да плаќаат поевтин месечен билет за паркирање од останатите граѓани што плаќаат за паркинзите во Скопје.

Вработените велат дека ако градот и утре не ја повлече одлуката, блокадата на наплатните пунктови ќе продолжи.

„Сметам на вас“. Со овие зборови, претседателот Макрон апелираше до граѓаните на Северна Македонија да гласаат за Преспанскиот договор на референдумот на 30 септември 2018.

повеќе

Сѐ додека Македонија ја претставуваат „политички најподобните" ќе тонеме длабоко и уште повеќе ќе се раслојуваме.

повеќе

По определувањето на мерката ефективен притвор, притворениот раководен функционер не може да издава полноважни правни акти, меѓу другото, и поради фактот што го нема службениот печат.

повеќе