ДОМ бара на локацијата на поранешната фабрика Купрум да се изгради студентски град или парк

Општинската организација на Демократската обнова на Македонија од Ѓорче Петров апелира до премиерот, Владата и до општината за изнаоѓање конечно решение за локацијата кај поранешната фабрика Купрум. Моменталната состојба на оваа локација преставува опасност за жителите кои се во непосредната близина и создава лош имиџ на општината и главниот град Скопје, соопшти ДОМ.

ДОМ смета дека на оваа локација може да се изгради студентски град, како иницијатива на здружението Културно ехо или создавање на нов парк на истата површина со кој на ѓорчепетровци и граѓаните на Скопје ќе им се овозможи ново огромно зеленило, катче за уживање, можност за намалување на загадувањето и звучноста, придонесувајќи за зачувување на животната средина.

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе