ЈП Водовод и канализација - Скопје

До 3 ноември заостанатите сметки за вода и комунална хигиена ќе се плаќаат без камати

Корисниците на услугите на ЈП Водовод и канализација –Скопје и ЈП Комунална хигиена - Скопје кои имаат заостанат долг за потрошена вода и смет (тужен и редовен), ќе имаат можност да го платат без пресметана камата за задоцнето плаќање.

Без пресметана камата долгот ќе може да се плаќа од 15 октомври до 3 ноември на 24 месечни рати, во зависност од висината на долгот, соопшти ЈП Водовод и канализација.

Без оглед на фактот што од постоењето на уметноста постои и теорија и приказна за тоа, уметничкиот процес останува крајно неразбирлив.

повеќе

Што е потребно младите велешки занаетчии да не станат самоубиствени гемиџии, туку да ги тераат своите замисли напред.

повеќе

Брзата храна и газираните пијалоци се водечки причинители на прекумерна телесна тежина, која пак значително го намалува нашиот животен век и квалитет на живот.

повеќе