Дежурните инспектори фатија лице кое истура ѓубре на нива (ФОТО)

Во атарот на селото Бардовци скопскиот инспекторат фати лице кое со камион истураше секаков вид отпад на земјоделска површина - нива. Лицето е казнето и е задолжено да го исчисти целиот простор, соопшти Инспекторатот на град Скопје.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе