Денот на шегата веќе не е толку смешен

Зошто? Затоа што реалноста стана цепки, па тој не може да дојде до израз. Во ера кога може да ве разбудат со вест дека Доналд Трамп станал претседател на САД или дека струмички пожарникар бил нападнат со мотика додека гаснел пожар и тоа да не е шега, туку да е мртво озбилно, може да си помислите дека 1 Април некако ја загубил поентата. А можеби и не, бидејќи фоткава направена денеска во Скопје стварно крева расположение.

Фото: Роберт Атанасовски

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе