Во Скопје

Денеска и утре фестивал на органска храна

Млечни производи, зеленчук, овошје, мед, кафе, зачини, житарки и козметика, се само дел од производите што ќе бидат изложени на Фестивалот на органска храна што ќе се одржува денеска и утре на плоштадот „Македонија“ во Скопје.

Посетителите ќе имаат можност да пробаат и занаетчиско (крафт) пиво.

Целта на Фестивалот, кој предвидува и неколку работилници, е да го промовира користењето на органските производи во секојдневната исхрана.

Учесници ќе бидат преку 20 изложувачи од земјава.

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе