Денес во Скопје затворени улици поради два протести

За денеска во главниот град се најавени два протести, а поради тоа затворени за сообраќај ќе бидат и неколку булевари. Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ најави протест со затворање на Булеварот „Борис Трајковски" на крстосницата кај фабриката „Усје".

Протестот е во знак на револт поради најавеното преименување на неколку улици во Скопје и ќе започне во 13 часот.

Од 14 до 17 часот најавен е протест и на угостителите. Тие протестираа и во петокот и бараат протоколи од Владата за да почнат со работа. 

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе