Ден на „пежо 404“, дефиле во Скопје

Љубители и ентузијасти на возилата „пежо 404" произведени помеѓу 1968 и 1973 година денеска во Скопје ќе одржат дефиле за одбележување на „Денот на пежо 404".

Дефилето се одржува по втор пат и е во организација на македонскиот клуб Пежо 404, а во рамки на светската мрежа на настани насочени кон зачувување на Светското културно и технолошко наследство.

Иницијативата е поддржана од Амбасадата на Франција во Скопје и по тој повод амбасадорот Христијан Тимоние на паркиногот пред амбасадата ќе ги поздрават организаторите и љубителите на овој автомобил, по што поворката ќе се упати кон центарот на градот.

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе

Оваа појава почнува да претставува сериозна закана за учениците, но и грижа за родителите и наставниците.

повеќе

Пробацијата претставува клучна новина во реформата на нашиот пенитенцијарен и казненоправен систем и приоритетна цел на владината политика.

повеќе