Делови од Аеродром, Карпош и неколку скопски села утре без струја

Корисниците од улицата „Горноврановска" во општина Аеродром утре од 8.30 до 14.30 часот ќе останат без напојување со електрична енергија.

Од 10 до 13 часот без струја ќе бидат и дел од корисниците од селата Долно и Горно Свиларе, а од 10.15 до 11.15 часот и дел од корисниците од караула Чашка, село Кучково, како и викендици- Кучково. 

Во периодот од 9 до 13 часот без електрична енергија ќе останат и дел од  корисниците од улиците „Миле Поп Јорданов“ и  „Џумајска“ во општина Карпош, а од 8.40 до 15 часот корисниците од Јурумлери од патот за Лисиче до Дрма, Колонија и Идризово.

Како што информира Регионалниот центар за управување со кризи на град Скопје, причина за прекинот во снабдувањето со електрична енергија е изведувањето планирни зафати во дистрибутивниот систем од страна на екипите на „ЕВН Македонија“ АД, пренесе МИА.

 

Република Македонија треба да понуди законска можност за реализација на правото на приватен и семеен живот за истополовите партнери.

повеќе

Умре Милена Дравиќ. Да живеевме во некое друго време, во некоја друга земја, таа вест ќе се прикажеше на екраните на југословенските телевизии, како што ни се прикажа веста за смртта на Тито.

повеќе

Во кичестиот амбиент на магичното Скопје, каде што се изградени огромни споменици на Александровите фалангисти, а знамето на НАТО се вее пред зградата на Генералштабот, во градот поделен на македонски и на албански дел, лебди Бизмарковата геополитичка визија: оној што ја контролира долината на реката Вардар, станува господар на Балканот.

повеќе