ЈП Водовод и канализација-Скопје

Дел од Шуто Оризари без вода

ЈП Водовод и канализација-Скопје информира дека денеска поради замена на ППХ Ф-80мм. на Бул. „Македонско Косовска бригада“ бр.2/9 во населбата Шуто Оризари, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од истата улица од краците: 2, 4, 6, 8,10 и 12 од 10:00 часот до отстранување на дефектот.

 

САД денес остануваат држава со најнапреден систем на високо образование во светот, со најголем број на научни публикации, инвестиции во наука, патентирање на иновации и на добитници на Нобелова награда.

повеќе

(Реакција на колумната на Наум Кајчев, „За Гологанови и нашата заедничка историја“, 15 септември 2019, МКД.мк)

повеќе

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе