Дел од Кисела Вода в понеделник без струја

Без електрична енергија в понеделник, од 5 до 11 часот ќе останат корисниците од улиците „Христо Татарчев" бр.16, 16 а, 18, 18 а, 20 и 22.

Во периодот од 5 до 8 часот без струја ќе бидат корисниците од улицата „Тодор Паница", Стопанска банка на улицата „Божидар Аџија", дел од корисниците од улицата „Христо Татарчев" бр.16, 16 а, 18, 18 а, 20 и 22.

Без струја во истиот период ќе бидат и сите корисници кои се напојуваат од трафостаницата „Дабар" на улицата Христо Татарчев, дел улицата „Божидар Аџија", хотел „Оранџ ИНН" на улица „Тодор Паница" и дел од улицата „Иван Козарев".

Како што информира РЦУК-Скопје, прекините се поради планирани инвестиции во електросистемот.

Причината за загриженост не е дали ЕУ успева да создаде функционални и стабилни земји или не, туку тоа што ангажманот на ЕУ во регионот води кон губење на кредибилитетот на Унијата како меѓународен актер и кон неуспех на нејзината Заедничка надворешна и безбедносна политика.

повеќе

Зошто егзистирањето на Северна Македонија „во духот на Преспанскиот договор“ ќе значи фактичко постоење на една орвеловска држава?

повеќе

Како граѓани на независна и суверена Република Македонија веќе се навикнавме постојано да живееме во секојдневни тензии и стресови.

повеќе