ЈП Водовод и канализација - Скопје

Дефект на противпожарен хидрант го прекина водоснабдувањето во дел од Тафталиџе

Денеска поради дефект на противпожарен хидрант  Ф80 мм. на улица „Софиска“ 2, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од улицата „Софиска“, „Његошева“, „Бриселска“ и дел од „Женевска“. Прекинот ќе трае до завршување интервенцијата, соопти ЈП „Водовод и канализација“.

Културата на победништво од нашите епски и херојски денови тотално ги уназади овие општества во 20 век, вели Миљенко Јерговиќ во интервју за Бука.

повеќе

Запрашајте се, о, вие, бездарници анационални што направивте!

повеќе

Додека Бугарите се убедуваат себеси и нас дека Гоце Делчев бил Бугарин, да се потсетиме на некои од Гоцевите искажувања, кои ја одразуваат неговата големина и неговото визионерство.

повеќе