Црн чад над Ново Лисиче, гори Вардариште

Црн чад се издига над Ново Лисиче од огнот што го зафатил Вардариште. Од Протипожарната единица за МКД.мк потврдија дека гори Вардариште и дека веќе е испратено едно противпожарно возило да интервенира.

Чадот ги вознемири жителите од Ново Лисиче и од околните населби, но засега нема дополнителни информации што точно се случило.

Овој отпад, освен тоа што ја загадува животната средина, исто така предизвикува дефекти во машините, ги оштетува контејнерите и го спречува транспортот на друг отпад.

повеќе

Нема простор за двоумење и губење време, затоа Македонија и Бугарија треба да соработуваат што е можно поскоро за да најдат јасен јазик за разбирање, во процес кој би бил следен од ЕУ, Вашингтон и ОН.

повеќе

Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета.

повеќе