Црн чад над Ново Лисиче, гори Вардариште

Црн чад се издига над Ново Лисиче од огнот што го зафатил Вардариште. Од Протипожарната единица за МКД.мк потврдија дека гори Вардариште и дека веќе е испратено едно противпожарно возило да интервенира.

Чадот ги вознемири жителите од Ново Лисиче и од околните населби, но засега нема дополнителни информации што точно се случило.

Освен тоа што муралите се моќно средство за комуникација, тие можат да бидат и предмет на манипулации, па и пропаганда, подигање тензии и продлабочување на недоразбирањата во БиХ.

повеќе

Процесот на донесување на буџетот ме потсетува на една изрека на поранешниот државен секретар на трезорот на САД, Џејкоб Лу (Jacob Lew) кој вели дека „Буџетот не е само колекција на бројки, туку израз на нашите вредности и аспирации“.

повеќе

Конески со голема дарба и со рационална мисла, создаде комуникативна поезија, создаде за македонските генерации образец на читлива литература.

повеќе