Целосно затворени булеварите Крсте Мисирков и Кочо Рацин

Од утрово од 8 часот до утре до 8 часот за сообраќај ќе биде затворен булеварот Крсте Мисирков на потегот од клучката кај Бит-пазар до крстосницата со булеварот Гоце Делчев, во насока кон центар (страната кај Бит-пазар). Поради тоа, сообраќајот ќе се одвива преку клучката кај Бит-пазар, булеварот Александар Македонски, улицата Беласица и булеварот Гоце Делчев.

Исто така, денеска ќе се врши асфалтирање со завршен слој на булеварот Кочо Рацин, и тоа на потегот од раскрсницата со булеварот Кузман Јосифовски – Питу до раскрсницата со улицата Свети Кирил и Методиј, во насока кон центарот. За таа цел, оваа коловозна лента ќе биде затворена за сообраќај 24 часа. Автобускиот превоз ќе биде пренасочен кон булеварите Крсте Мисирков, Гоце Делчев и Филип Втори.

Град Скопје апелира до граѓаните да ги почитуваат воведениот привремен сообраќаен режим и поставената патна сигнализација и да ја приспособат брзината на движење на условите на патот.

Ако идниот премиер биде македонски Албанец и ако успее сите граѓани на Македонија да се поклонуваат под едно знаме, тогаш – зошто да не!

повеќе

Стана премногу вообичаено да се слушнат повици за брза и сериозна одмазда како одговор на недокажани престапи на говорот и мислата, велат Ноам Чомски, Џ.К. Роулинг и 150 други интелектуалци во отворено писмо до јавноста.

повеќе

Додека повеќето земји во светот се соочуваа со двојна, здравствена и економска криза, Косово преминуваше во тројна криза заради политичките случувања.

повеќе