Целосно изгаснат пожарот во зградата во центарот на Скопје, опожарен е еден стан

Пожарот што избувна синоќа во зградата на булеварот „Климент Охридски" во центарот на Скопје е целосно изгаснат. Повредени нема, опожарен е еден стан, а неколку се оштетени.

Од Противпожарната единица на Град Скопје информираа дека пожарот избувнал синоќа околу 22:30 часот. Противпожарната единици интервенираше пет возила и 11 пожарникари кои прво го локализираа, а околу 23 часот и целосно го изгаснаа пожарот. Повредени нема. Изгорен е станот во кој избувна пожарот, а неколку соседни станови се оштетени.

Спред првичните сознанија, причина за пожарот била плинска боца.

Силите на антиглобализацијата веќе стануваат доволно моќни да и зададат значаен удар на светската економија. 

повеќе

Не се соочуваме со вооружен конфликт, туку со војна на мисли. Чувството на страв, несигурност или територија по самоубиствен напад, никогаш повеќе не можеш да го вратиш.

повеќе