ЈП „Водовод и канализација-Скопје“

Без вода жителите од село Усје

Поради дефект денес вез вода ќе бидат жителите од село Усје.

„Ве известуваме дека на ден 14.08.2019 година поради учичен дефект „ф-150мм“ на улица „1 Усје“ (50 метри после детско игралиште), прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од село Усје. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:15 часот до завршување“, велат од ЈП „Водовод и канализација-Скопје".

Тоа што е многу поважно е дека се работи за ПРЕТХОДНА проверка, а не за post festum ветинг.

повеќе

Како што расте бројот на оние кои објавуваат непроверени, лажни и злонамерни информации, така се зголемува и бројот на медиуми кои работат со проверка на факти и се борат за вистината во јавниот простор преку одговорно истражување.

повеќе

Единствена работа за која ние граѓаните не плаќаме данок, е воздухот кој го дишеме.

повеќе