ЈП „Водовод и канализација-Скопје“

Без вода жителите од Нерези и дел од Жданец

Поради дефект на цевка денес без вода ќе бидат жителите од Нерези и дел од Жданец

„Ве известуваме дека на ден 19.08.2019 година поради  уличен дефект „ф-100мм“ на улица „Козле1/43“ со прекинато водоснабдување ке бидат корисниците од Нерези и дел од Жданец. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 13:10 часот до завршување на дефектот“, информираат ЈП „Водовод и канализација-Скопје“.
 

(Реакција на колумната на Наум Кајчев, „За Гологанови и нашата заедничка историја“, 15 септември 2019, МКД.мк)

повеќе

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе

Плаќањето на вработените на час наместо месечно помага да се зголеми нивната плата со тоа што ќе се вреднува работното време поефикасно.

повеќе