ЈП „Водовод и канализација-Скопје“

Без вода жителите од населбата „Момин поток“

Поради дефект на цевка денес без вода ќе бидат жителите од населба „Момин поток“.

„Ве известуваме дека на ден 21.08.2019 година поради уличен дефект ф-150мм на улица „Октомвриска Револуција 56“, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од населба Момин Поток од 10:15ч до завршување“, соопштуваат од ЈП „Водовод и канализација-Скопје"
 

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе

Плаќањето на вработените на час наместо месечно помага да се зголеми нивната плата со тоа што ќе се вреднува работното време поефикасно.

повеќе