ЈП „Водовод и канализација-Скопје“

Без вода дел од жителите од населба Бардовци

Поради дефект прекинато водоснабдување ќе имаат дел од жителите од населба Бардовци.

„Ве известуваме дека на ден 19.09.2019 гoдина поради дефект на приклучна цевка „Ф-1“. „улица 6“ бр.52 во населбата Брдовци, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на од улиците 6 и 8 од 12:15 часот до завршување со санирање на дефектот“, соопштуваат од ЈП „Водовод и канализација-Скопје“.

 

Минатата недела, Сирија повторно беше на врвот на меѓународните вести. Земјата, која долги години е вклучена во борбата против екстремистичките групи, повторно се соочи со нов бран на агресија и воена акција. Во средата, на 9 октомври, турската армија, заедно со сириските антивладини бунтовници, го започна маршот кон североисточните делови на оваа земја што предизвика жестоки борби.

повеќе

Добар изборен систем треба да биде репрезентативен, но и да овозможува ефикасно владеење.

повеќе

Луѓето можете и ги задржите во сопствената земја - ако им е добро.

повеќе