ЈП „Водовод и канализација-Скопје“

Без вода жителите од „Кратовска“ дел од „Банско“ и дел од улица „Црниче“

Поради дефект на цевка прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од „Кратовска“, дел од „Банско“ и дел од улица „Црниче“.

„Ве известуваме дека на ден 11.09.2019 година поради дефект на приклучна цевка „Ф-1“ на улица Црниче бр.32 во населба Црниче, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од „Кратовска“, дел од Банско и дел од улица „Црниче“ од 10:00 часот до санирање на дефектот“, информираат од ЈП „Водовод и канализација-Скопје“.

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе

Ако идниот премиер биде македонски Албанец и ако успее сите граѓани на Македонија да се поклонуваат под едно знаме, тогаш – зошто да не!

повеќе

Стана премногу вообичаено да се слушнат повици за брза и сериозна одмазда како одговор на недокажани престапи на говорот и мислата, велат Ноам Чомски, Џ.К. Роулинг и 150 други интелектуалци во отворено писмо до јавноста.

повеќе