ЈП Водовод и канализација - Скопје

Без вода жителите на улицата „Пандо Клашев“

Поради изведувањње водоводен приклучок ф-80мм на улицата „Пандо Клашев“ бб , прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од истата улица, „Караџица“ и дел од „Каратрифун“. Прекинот ќе трае до завршувањена интервенцијата, соопшти ЈП Водовод и канализација - Скопје.

Помина времето кога политиката беше „шаховска борба“ на политичките актери, која неретко се одвиваше далеку од очите на јавноста и беше доста неразбирлива за обичниот гласач. 

повеќе

Државата треба повеќе да се вклучи во промовирање на младинско претприемништво како економска активност која би помогнала за намалување на невработеноста.

повеќе

Без оглед на политичката заднина на случајот за изнудување, владата во Скопје мора да се фокусира на темелна истрага наместо на ограничување на штетата.

повеќе