ЈП Водовод и канализација - Скопје

Без вода жителите на улицата „Мајаковски“

Поради уличен дефект Ф80 мм корисниците од улицата „Мајаковски“ 8 имаат прекинато водоснабдување. Прекинот во водоснабдувањето ќе трае до санирање на дефектот, соопшти ЈП „Водовод и канализација-Скопје“.

САД денес остануваат држава со најнапреден систем на високо образование во светот, со најголем број на научни публикации, инвестиции во наука, патентирање на иновации и на добитници на Нобелова награда.

повеќе

(Реакција на колумната на Наум Кајчев, „За Гологанови и нашата заедничка историја“, 15 септември 2019, МКД.мк)

повеќе

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе