ЈП Водовод и канализација

Без вода жителите на улица „Палмиро Тољати“ и дел од Маџари

Денес поради дефект на улицата „Палмиро Тољати бб“ пред пункт на ЈП Водовод и канализација прекинато водоснабдување ке имаат корисниците од улиците, Палмиро Тољати и дел од Маџари.

„Ве известуваме на ден 19.04.2019г. поради дефект на шибер Ф-150мм. на улицата Палмиро Тољати бб пред пункт на ЈП Водовод и канализација прекинато водоснабдување ке имаат корисниците од улиците: Палмиро Тољати и дел од Маџари од 10:00 часот до санирање на дефектот“, соопштуваат од ЈП Водовод и канализација.

САД денес остануваат држава со најнапреден систем на високо образование во светот, со најголем број на научни публикации, инвестиции во наука, патентирање на иновации и на добитници на Нобелова награда.

повеќе

(Реакција на колумната на Наум Кајчев, „За Гологанови и нашата заедничка историја“, 15 септември 2019, МКД.мк)

повеќе

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе