ЈП „Водовод и канализација-Скопје"

Без вода жителите на улица Палмиро Толјати

Поради дефект на цевка прекинато водоснабдување ќе имаат жителите од улица „Палмиро Толјати“.

„Ве известуваме дека на ден 23.05.2019 година поради дефект на приклучна цевка  од „Ф1“ на улица „Палмиро Толјати бр.56“, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од улица „Палмиро Толјати“ од 09:25  часот до завршување“, соопштуваат од ЈП „Водовод и канализација-Скопје".

 

САД денес остануваат држава со најнапреден систем на високо образование во светот, со најголем број на научни публикации, инвестиции во наука, патентирање на иновации и на добитници на Нобелова награда.

повеќе

(Реакција на колумната на Наум Кајчев, „За Гологанови и нашата заедничка историја“, 15 септември 2019, МКД.мк)

повеќе

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе