ЈП „Водовод и канализација-Скопје"

Без вода жителите на неколку згради во населба Лисиче

Поради дефект денес без вода ќе бидат корисниците на неколку згради во населбата Лисиче.

„Ве известуваме дека на ден 20.05.2019 година поради дефект на шибер од „Ф-80мм“, на Булевар „В.С.Бато 41“ во населба Лисиче прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на зградите 39,41,43 од високата зона од 09:30 часот до санирање на дефектот“, соопштуваат од ЈП „Водовод и канализација-Скопје".

Тоа што е многу поважно е дека се работи за ПРЕТХОДНА проверка, а не за post festum ветинг.

повеќе

Како што расте бројот на оние кои објавуваат непроверени, лажни и злонамерни информации, така се зголемува и бројот на медиуми кои работат со проверка на факти и се борат за вистината во јавниот простор преку одговорно истражување.

повеќе

Единствена работа за која ние граѓаните не плаќаме данок, е воздухот кој го дишеме.

повеќе