ЈП Водовод и канализација - Скопје

Без вода Водно, Пржино, Црниче, Козле, ќе се зголемува енергетската моќност на трафостаницата

Поради зголемување на енергетската моќност на трафостаницата која е лоцирана во ПС Водно денеска прекин на водоснабдување ќе имаат корисниците од населбите: Водно, Пржино, Црниче, дел од Козле (висока зона), резиденцијалните објекти на Владата, Комплексот на МВР, Клиника за хематологија, Клиника за трансфузиологија и Детска болница Козле, соопштија од ЈП „Водовод и канализација".

Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 9 до 17 часот

Овозможувањето континуитет на стопанството треба да биде на прво место во агендата на Владата, бидејќи закрепнувањето на економијата ќе дојде токму од приватниот сектор.

повеќе

Светот првично се соочи со кризата предизвикана од коронавирусот на некоординиран начин, при што огромен број држави едноставно ги игнорираа предупредувањата и настапуваа самостојно.

повеќе

Пандемијата на коронавирусот која го зафати целиот свет, не само што има огромно влијание врз јавното здравство, општеството и економијата како целина, туку предизвика пустош и во спортот.

повеќе