ЈП Водовод и канализација - Скопје

Без вода Водно, Пржино, Црниче, Козле, ќе се зголемува енергетската моќност на трафостаницата

Поради зголемување на енергетската моќност на трафостаницата која е лоцирана во ПС Водно денеска прекин на водоснабдување ќе имаат корисниците од населбите: Водно, Пржино, Црниче, дел од Козле (висока зона), резиденцијалните објекти на Владата, Комплексот на МВР, Клиника за хематологија, Клиника за трансфузиологија и Детска болница Козле, соопштија од ЈП „Водовод и канализација".

Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 9 до 17 часот

Пандемијата со коронавирусот започна во време кога довербата во институциите беше на рекордно ниско ниво. 

повеќе

Најголемата закана од оружје засновано на ВИ не доаѓа од поединечни земји. Заканата ќе дојде од недржавни актери.

повеќе

Потребно е неодложно формирање на државен фонд кој ќе овозможи во прв момент преживување во оваа ситуација...

повеќе