JП Водовод и канализација

Без вода утре неколку улици во Центар

Утре од 9 часот без вода ќе останат корисниците од улицата „Мирче Маца“ и околните улички во скопската општина Центар. Прекинот е поради дефект на приклучна цевка на улицата „Кеј 13 Ноември“ бб, кај старата автобуска станица кај Дрво декор и ќе трае сѐ до санирање на дефектот, соопшти ЈП Водовод и канализација Скопје.

Од една страна, Уставот му доделува бројни функции, а од друга страна, скржаво ги определува средствата за нивно остварување на практичен план.

повеќе

Напредокот и оптимизмот што ги обележаа децениите по 2. Светска војна се гледаа во создавањето на средната класа, составена од луѓе што, иако родени во куќи со земјени подови, завршија со факултетски дипломи и добри работни места во големите градови. Поседуваа автомобили и викендички, летуваа на море и патуваа во странство без визи.

повеќе

Најголемиот предизвик на секоја земја е развојот и одржувањето на здрава популација.

повеќе