JП Водовод и канализација-Скопје

Без вода улиците „Митрополит Теодосиј Гологанов“ и „Прашка“

Од јавното претпријатие „Водовод и канализација" информираат за прекин во водоснабдувањето на улиците „Митрополит Теодосиј Гологанов“ и „Прашка“.

„Ве известуваме дека на ден 28.03.2019г. поради изведување на водоводен приклучок ф100м.м. на улица Митрополит Теодосиј Гологанов (зградите на Гранд Престиж) со прекинато водоснабдување ке бидат корисниците од улицата Митрополит Теодосиј Гологанов и Прашка од 09:20 часот до завршување на дефектот“, соопштуваат од јавното претпријатие „Водовод и канализација".

 

(Реакција на колумната на Наум Кајчев, „За Гологанови и нашата заедничка историја“, 15 септември 2019, МКД.мк)

повеќе

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе

Плаќањето на вработените на час наместо месечно помага да се зголеми нивната плата со тоа што ќе се вреднува работното време поефикасно.

повеќе