Без вода улицата „Орце Николов“

Од јавното претпријатие „Водовод и канализација" информираат за прекин во водоснабдувањето на улицата „Орце Николов".

„На ден 13.03.2019 г.поради уличен дефект на водоводната мрежа ф100м.м.на улица „Орце Николов" 100 со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од улицата „Орце Николов" на потег од раскрсницата со „Аминта Трети" до раскрсницата со „Мирослав Крлежа" од 09:35 часот до завршување на дефектот", соопштија од јавното претпријатие „Водовод и канализација"

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе