JП Водовод и канализација - Скопје

Без вода Топанско Поле, Чаир, Скопје Север, Бутел и Гази Баба

Поради уличен дефект ф-150мм на улицата „Душан Тасковиќ“ 35 прекинато е водоснабдувањето за корисниците од високата зона од населбите Железара и Автокоманда. Поради потребата за санирање на дефектот, потребно е да се исклучат пумпите во П.С. Гази Баба.

Поради тоа прекин на водоснабдување имаат и корисниците од населбите Топанско Поле, Чаир, Скопје Север, Бутел и Гази Баба. Водоснабдувањето ќе биде прекинато до завршување наинтервенцијата, соопшти ЈП „Водовод и канализација - Скопје“.

 

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе